Warry van Wattum, die kort na de rust werd gewisseld, komt te laat om de eveneens gewisselde Rob Witschge de pas af te snijden.
DORDTSE STUNT MISLUKT IN KUIP
Het scheelde gistermiddag maar bitter weinig of Dordrecht'90 had Feyenoord, evenals op de eerste competitiedag, een lelijke kool gestoofd.
Na de 1-1 aan de Krommedijk slaagde het elftal van Nico van Zoghel gistermiddag in de met 22.124 toeschouwers gevulde Kuip er net niet in de dolende Rotterdammers nog bij de kraag te vatten.
De spectaculaire inhaalrace, die de mopperende aanhang van de thuisclub bijkans de gordijnen injoeg, stokte echter bij 5-4. De manier waarop Feyenoord, dat vlak voor de winterstop tegen RKC ook al met de hakken over de sloot kwam, verzaakte, doet het ergste vrezen voor de naderende duels tegen Ajax en Real Zaragoza.
Het geeft immers te denken dat Dordrecht'90 gistermiddag in één wedstrijd de schamele seizoenproductie van negen naar dertien tilde.
Uiteraard heeft Nico van Zoghel, die overigens alle andere degradatiekandidaten punten zag pakken, geen boodschap aan de zorgen in de Kuip en bracht hij ondanks een regen aan fouten de positieve punten in zijn elftal met graagte onder de aandacht.
Over de persoonlijke fouten repte hij liever niet. Net zo min als Wim van Hanegem zijn rechtervleugelverdediger Ulrich van Gobbel publiekelijk aan de schandpaal wilde nagelen. Al spotte hij later wel dat het wel leek alsof Henk Fräser 220 volt in zijn schoenen had zitten.
Van Gobbel, dus terug van een blessure, ging reeds in de derde minuut grandioos in de fout en met hem de onzekere Oranje-doelman Ed de Goey. De verbaasde Romeo Wouden was de dolgelukkige profiterende man.
Diezelfde Wouden leek kort daarna zelfs op weg naar 0-2, maar Van Gobbel, die ditmaal een misverstand met de zwakke Henk Fräser had, maakte na een krachtig sprintduel nog bijtijds zijn fout goed.
Tot dan was Dordrecht'90, waar Leo Koswal het de venmin overtuigende Ruud Heus zeer lastig maakte, vrijwel nog niet in moeilijkheden geweest. Al had Peter Bosz meer uit een chaotische situatie moeten halen en moest Benny Gall handelend optreden bij een lastig stuitende afstandschot van Feyenoords beste speler Orlando Trustfull en een fraaie acte van Henke Larsson en Rob Witschge.
Bij de gelijkmaker van Feyenoord zag Dordrecht's Deense goalie er minder goed uit. Het door Regi Blinker in de 21e minuut geloste schot was weliswaar lastig doch behoorde zeker niet tot de categorie onhoudbaar.
Vijf minuten later vestigde Gall opnieuw in negatieve zin de aandacht op zich door na een voorzet van Jozèf Kiprich en de door het hoofd van Larsson beroerde hoge bal veel te lang te wachten met ingrijpen. De van ver komende Peter Bosz kopte de bal tussen de handen van de overigens niet protesterende Deen in het doel. Zo trouwens niemand aan Dordrecht-zijde de geldigheid van de kopgoal van Bosz in twijfel trok.
Dordrecht'90 was vanaf dat moment nergens meer. Feyenoord, tot dan zeer pover, legde het mentaal geknakte Dordrecht'90 moeiteloos over de knie. Het Dordtse middenveld werd zoek gelopen en de Dordtse defensie begon alle overeenkomsten te vertonen met de bekende gatenkaas. Josèf Kiprich profiteerde in de 33e minuut op het randje van buitenspel van de vele barsten en scheuren in de Dordtse afweer en vijf minuten later legde de Zweed Larsson de laatste hand aan de beste Rotterdamse aanval van de middag: 4-1.
Tijdens de rust dacht iedereen dat Feyenoord in de tweede 45 minuten gehakt van Dordrecht'90 zou maken. 8-1 of 9-1 was daarbij een veelgehoorde score.

0-1 en het eerste feestje in De Kuip.

Overigens had Van Zoghel ex-international Adri van Tiggelen bij het begin van deel twee naar achteren gehaald en op de plaats van Warry van Wattum geposteerd. De verre van fitte Van Wattum, die tijdens zijn maagproblemen vier kilo aan gewicht was kwijtgeraakt, liet zich al snel na de rust aflossen door Ronald Hoop.
Met de als 'ouwe lul' toegezongen Van Tiggelen had Dordrecht'90 duidelijk een beter slot op de deur. Aanvallend kende Dordrecht'90 eveneens een opmerkelijke opleving. Dit met de kanttekening dat het broddelwerk leverende Feyenoord de nummer laatst van de eredivisie daarvoor alle ruimte en gelegenheid bood. Maarten Atmodikoro en Reinier Robbemond stonden in de 54e minuut dan ook aan de basis van de knappe door Michel Langerak ingeschoven 4-2.
De 5-2 van Joszèf Kiprich, die hij vanaf de witte kalkvlek koel achter Gall mikte, betekende uiteraard een nieuwe domper voor de Dordtenaren. De door arbiter Zuidema toegekende 'pingel' was weliswaar terecht, zij het dat Kiprich eerst een overtreding tegen Mischa Rook maakte.
Zo de politieman uit Landsmeer ook natrappen van de Hongaar ontging en Feyenoord bij doelpogingen van Arnold Scholten (zijnet) en Henke Larsson (kopbal overgetikt) twee zuivere hoekschoppen door de neus boorde.
De toch al ontevreden gezichten in de Rotterdamse dug-out verstrakten echter opnieuw, toen Ronald Hoop een door Maarten Atmodikoro genomen en door Blinker nog van richting veranderde vrije trap ongehinderd achter de aarzelende Ed de Goey kopte: 5-3.
Geluk had Dordrecht'90, toen Arnold Scholten uit een fraaie kans niet meer overhield dan een via de paal in de handen van Gall terugkomende bal.
Twee minuten voor tijd joeg Dordrecht'90 de thuisclub de stuipen nog verder op het lijf, doordat Ronald Hoop en Romeo Wouden gretig de ruimte zochten met als gevolg dat de Dordtse invaller de 'aansluiter' bewerkstelligde. Verder reikte de Dordtse dadendrang echter niet meer.