WERKVOETBAL IN DE KOEL
Na de povere vertoning tegen FC Den Bosch etaleerde Dordrecht'90 gisteravond in de met 1758 toeschouwers schaars bezette De Koel in ieder geval een flinke portie strijdlust.
Beloond werd deze deugd evenwel niet, want de bijna aandoenlijk zwoegende brigade van Robert Verbeek stond na 90 minuten voor de tweede achtereenvolgende keer met lege handen.
Met 1-0 nam de Venlose ploeg revanche voor de op 18 oktober vorig jaar aan de Krommedijk geleden 1-0 nederlaag. Waarmee de Dordtenaren dit seizoen nu evenveel nederlagen als verliespartijen, twaalf om precies te zijn, op hun naam hebben staan.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het op vier zegepralen staande Dordrecht090 onverdiend verloor. Het voetbal van de thuisclub, dat er in de vierde periode met negen uit vier goed voor staat, was immers geen haar beter dan dat van het gehandicapte Dordrecht'90. Qua organisatie en veldbezetting bleek de aanvallend ingestelde Dordtse BVO, ondanks de basiskrachten als Rodney Elliot, Cor Lems, Mischa Rook en Hennie de Romijn ontbraken, zelfs beter.
"Henk van Stee vond dat wij onverdiend hebben verloren", merkte Robert Verbeek na afloop teleurgesteld op.
De Dordtenaren bewogen zich in het kwalitatief ondermaatse duel in eerste instantie brutaal op de Venlose speelhelft. Het met liquiditeitprobleem kampende VVV, waar het bestuur bij het Venlose college van burgemeester en wethouders een verzoek heeft ingediend om garant te staan voor een lening van 750.000 gulden om de komende drie maanden de financiële verplichtingen zoals salarissen, belasting afdracht en schulden aan leveranciers na te komen, had in de beginfase het nodige met Dordrecht'90 te stellen. Een door Maurice Rayer van richting verander schot van Glenn Summerville noopte doelman Frank Kooiman bijvoorbeeld tot fortuinlijk grabbelwerk. En niet veel later stond Dirk Jan Derksen na ernstige kortsluiting in de Venlose afweer voor dezelfde Kooiman, maar de kleine spits kon de kansrijke positie niet uitbuiten. Zoals later ook te veel te haastige schietende Jermaine Sandvliet, na een fout van Rayer, dat niet kon. De wedstrijd was toen overigens al in een fase terecht gekomen, waarin het wederzijdse balverlies niet van de lucht was. Hetgeen weer niet wil zeggen dat doelman Jan Scheurwater, die de voorkeur boven de gepasseerde Peter van der Kwaak had gekregen, geheel zonder werk bleef. Bij het werk wat hij kreeg toonde de door Karsten Myssing, die waarschijnlijk gisteravond zijn neus brak, en aanvoerder Joop Lankhaar prima gesteunde Ambachter zich een betrouwbaar sluitstuk. De inzet van Roël Liefden, de oud-speler van Dordrecht'90 die in Venlo moet afvloeien, pakte hij zeer bekwaam en achter de kopbal van handenbindertje Maurice Graef, uitstekend door Myssing in bedwang gehouden, kon hij nog tijdig een vinger krijgen, zodat het speeltuig via de lat over de doellijn verdween.
Na de doelwisseling werd het voetbal er niet beter op. Na vijf minuten haakte de geblesseerde op het middenveld aan ex-PSV'er gekoppelde nuttige Jean Paul van Bilsen af en de goed invallende Eric van de Merwe, ook hij was gepasseerd, was zijn vervanger. Via enkele vrije trappen van Richard Plug en Rick Hoogendorp rammelde Dordrecht'90 enkele keren de Venlose deur.
Eén van die vrije trappen zou Dordrecht'90 in de 66e minuut fataal worden. Via de rug van Dirk Jan Derksen, kreeg de aan een lange rush beginnende VVV'er Pol van Boekel balbezit. De invaller spurtte langs Ivo Reemnet en zag zijn voorzet bij de tweede paal door de nog maar net ingevallen Michael Evans in het doel gegleden. Dordt'90, dat presteerde naar de eigen(geringe) mogelijkheden, restte vervolgens slechts de aanval, maar de gelijkmaker afdwingen lukte niet. Zij het dat Dirk Jan Derksen er na een vrije trap van Richard Plug en Rick Hoogendorp wel akelig dichtbij was, maar de spits trof wederom de voet van doelman Frank Kooiman.
Opstelling VVV: Kooiman; Van Boekel, Liefden, Kemble, Rayer; Linskens (Evans), Hofman (Koene), Pieren; Corneille, Graef (Nederkoorn), Bakboord.
Opstelling Dordrecht'90: Scheurwater; Summerville, Myssing, Lankhaar, Reemnet (Van Gelderen); Plug, Van Bilsen (Van de Merwe), Sandvliet (De Jong); Derksen, Van der Veen, Hoogendorp.
Bijzonderheden: Scheidsrechter Braamhaar gaf voor 1758 toeschouwers geel aan Sandvliet, Myssing en Reemnet (allen Dordrecht'90), Evans en Rayer (VVV). Dordrecht'90 miste Elliot (geschorst), Rook, Lems en De Romijn (allen geblesseerd), terwijl VVV het vanwege schorsingen moest stellen zonder Nico van der Meer en Remco Schol.